Flores e Flowers

About this Blog

Google+ Followers

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Μελαχρινή σαλάτα του Καίσαρα

    





Υλικά: 1 Μαρούλι 
       1 Στήθος κοτόπουλου
       4-5 λωρίδες μπέικον
       καλαμπόκι βραστό
       κρουτόν
       παρμεζάνα
       αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


Για το ντρέσινγκ : 1 λωρίδα μπέικον 
                   2 σφηνάκια ξύδι βαλσάμικο 
                   2 κ.σ. λάδι
                   1 κ.γ. μουστάρδα
                   1 κ.γ. μέλι
                   1 σκελίδα σκόρδου
                   αλάτι
                        
Εκτέλεση: 


Αρχικά πλένουμε το στήθος κοτόπουλου και αφού το αφήσουμε να στραγγίξει για λίγο σε ένα σουρωτήρι, με ένα μαχαίρι το κόβουμε διαγώνια σε μικρά κομμάτια.  Έπειτα, πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μετά από ένα λεπτό ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Ανακατεύουμε σταδιακά έως ότου φύγει το νερό τους και αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν. Τότε ρίχνουμε και τις φέτες του μπέικον αφού τις έχουμε κόψει κι αυτές σε κομμάτια. Όταν τα υλικά μας έχουν πάρει χρώμα τα αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν. 

Αφού έχουμε πλύνει  καλά το μαρούλι και το έχουμε αφήσει να στεγνώσει, το κόβουμε  σε μεγάλα κομμάτια. Εν συνεχεία ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί έως ότου ομογενοποιηθούν και γίνουν μία ρευστή μελαχρινή σος.  

Σε ένα μπολ σαλάτας βάζουμε το μαρούλι, αλατίζουμε, ρίχνουμε το κοτόπουλο με το μπέικον, το καλαμπόκι, τα κρουτόν, φέτες παρμεζάνας και στο τέλος τη σος που ετοιμάσαμε. 

Καλή σας όρεξη!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου